РАҚАМЛИ ДАВЛАТ СТРАТЕГИЯСИНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА МИЛЛИЙ ХАВФСИЗЛИКНИ ТАЪМИНЛАШ - Сатторов, Н.О. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Мақолада жамият ва дипломатик идоралар ўртасидаги яқин ҳамкорликнинг янги формати муҳокама қилинади. Муаллиф рақамли дипломатиянинг қисқача тарихини беради ва унинг хорижий аудиторияга таъсир қилиш механизмини кўрсатади. Инернет таъсири, жамоатчилик фикрини манипуляция қилиш ва одамларнинг катта гуруҳларини, шу жумладан, сиёсий мақсадларда бошқариш имкониятлари сезиларли даражада ошган бир даврда оммавий ахборот воситаларида давом этаётган ахборот технологиялари ва контент инқилоби, бир қатор асосий кўрсаткичларга кўра, халқаро муносабатлар иштирокчиларининг ўзаро муносабатларини мураккаблаштириши ва дипломатик фаолият соҳасида рақамли технологиялардан фойдаланиш «юмшоқ куч» сиёсати учун янги имкониятлар очиши масалалари ёритилган.