KREMNIY ASOSIDAGI FOTOELEMENTLARDA TEKSTURALAR OLISH TEXNOLOGIYASI - Ismaylov, Q.A.; Ismaylov, B.Q.; Kamalov, X.U.; Zikrillaev, X.F.; Sattorov, A.A.; Norqulov, N. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Kremniy monokristall plastinkasini sirtida tekstura hosil qilindi. Teksturani hosil qilish jarayoni boshqarish orqali fotoelementlarning foydali ish koeffitsentini oshirish mumkinligi aniqlandi. Vaqtni boshqarish orqali aniq balandlikdagi tekstura olish texnologiyasi yaratildi. Hosil qilingan teksturalar balandligi 3 – 15 μm oralig‘ida bo‘lganda fotoelementning qisqa tutashuv toki va salt yurish kuchlanishi ortishi aniqlandi.