OILADAGI NIZOLAR, AJRALISH VA ULARNING OLDINI OLISH YO‘LLARI - Ro‘ziqulov, F.R. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada oiladagi nizolar va ajralish muammosi hozirgi zamon insoniyat jamiyatining eng muhim ijtimoiy muammolaridan biri ekanligi, er-xotin o‘rtasidagi janjallarning oiladagi ziddiyatlarning sabablari, oilaviy munosabatlarda qadriyatlarning o‘zgarib borayotganligi, yoshlarning oilaviy hayotga tayyor emasligi, oilaviy nizolarning ko‘payib borayotgani, er-xotinlarning oilaviy rollaridagi va keksa avlod vakillari bilan yosh avlod vakillarining oila to‘g‘risidagi tasavvurlaridagi nomutanosiblik sabablarini oldini olish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.