FUTBOLCHILARDA MAXSUS PSIXOLOGIK TAYYORGARLIK HOLATINI TADQIQ ETISHNING PSIXODIAGNOSTIK VOSITALARI - Jumabayev, T.J. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada futbol sporti faoliyatida psixologik muammolar, shaxsning psixik funksiyalari, psixologik tayyorgarlikning umumiy maqsadi, ixtiyoriy harakatlar haqida tushunchalar, o‘smirlarda ham boshqalar kabi sport motivlarining yuqori darajada namoyon bo‘lishini, sportchilarning musobaqaga tayyorgarligida irodaviy sifatlar shakllanishining dinamik xususiyatlari ko‘rib chiqiladi va bu bo‘yicha olimlarning mulohazalari tahlil qilinadi.