LOYIHAGA ASOSLANGAN O‘QITISH TEXNOLOGIYASI BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA KREATIV TAFAKKURNI RIVOJLANTIRUVCHI ASOSIY VOSITA SIFATIDA - Sulaymanova, D.N. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada loyiha, loyihaga asoslangan o‘qitish texnologiyasining mohiyati, uning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, afzallik va kamchiliklari ilmiy manbalar asosida tahlil etilgan. Loyihaga asoslangan o‘qitish vositasida bo‘lajak o‘qituvchilarning o‘quv-bilish faoliyatini faollashtirish, individual xususiyatlariga moslash, kognitiv imkoniyatlari, qobiliyatlari, qiziqishlarini rivojlantirish, kreativlik, ijodiy yondashish, ichki erkinlik, o‘z hayotining subyekti hissini mujassamlashtirish kabi kasbiy faoliyat uchun zarur sifatlarni shakllanishi bayon qilingan.