OʻZBEK XALQ OʻLANLARIDA QOʻLLANILGAN TROPLAR TABIATI - Turgʻunov, Sh.D. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada oʻzbek xalq oʻlanlari matnida badiiy tasvir vositalari, xususan, koʻchimlar keng qoʻllanilgan. Ularni metafora, metonimiya, sinekdoxa singari turlari va troplarning oʻlanlar tarkibida poetik vazifadorligini aniqlashtirish folklorshunosligimiz oldida turgan dolzarb muammolardan biridir. Mazkur maqolada ayni shu masalalar xususida bahs yuritilgan.