TOPONIMLERDIŃ KLASSIFIKACIYASÍ HAQQÍNDA - Seytniyazov, K.M. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada Geografik nomlar olami juda xilma-xil va qiziqarli ekanligi izohlanadi. Ismlar tildagi so’zlarning ko’p qismini tashkil qiladi. Olimlarning turli talqinlari toponimlarning tasniflanishiga olib keldi. Toponimlarning lingvistik tasnifi lisoniy munosabatlarga, geografik nomlarning tarixiy tasnifi esa toponimik qatlamlarning yoshiga qarab amalga oshiriladi.