MEKTEP OQÍWSHÍLARÍNA EKOLOGIYALÍQ TÁLIM HÁM TÁRBIYA KÓNLIKPELERIN QÁLIPLESTIRIWDE GEOGRAFIYA PÁNINIŃ ÁHMIYETI - Nurlanov, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushu maqolada Orol dengizi bilan bogʻliq Qoraqalpogʻiston Respublikasida ekologik inqirozning murakkablashuvi bu hududlardagi tabiiy atrof muhitning oʻzgarishiga asosan, xalq xoʻjaligining barcha sohalariga salbiy ta’sirini koʻrsatmoqda. Ishda Qoraqalpogʻiston sharoitida maktab oʻquvchilariga ekologik ta’lim va tarbiya koʻnikmalarini shakllantirishda geografiya fanining ahamiyati koʻrsatilgan.