ҒАФУР ҒУЛОМ НАСРИДА ТАСВИР ВА ИФОДАНИНГ ЎЗИГА ХОСЛИГИ - Муратова, Г. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ушбу мақолада Ғ.Ғуломнинг насрий асарларидаги бадиий тасвир воситалари ўрганилган. Унда адибнинг “Нетай” ва “Шум бола” қиссалари таҳлилга тортилган. Ушбу қиссалардаги портрет, пейзаж сингари тасвирий воситалар орқали Ғ.Ғуломнинг етук носир эканлиги ҳақида муайян хулосалар ифодаланган.