DEVIANT BEHAVIOR OF ADOLESCENTS AND SOCIO-PEDAGOGICAL CONDITIONS FOR ITS CORRECTION - Taylakova, Sh. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ijtimoiylashuv uzluksiz jarayondir, ya’ni inson doimo jamiyat bilan o‘zaro munosabatda bo‘ladi. Ta’lim uzluksiz jarayondir. Chunki u muayyan tashkilotlarda amalga oshiriladi vaqt va makon jihatidan cheklangan. Xususan, voyaga yetmaganlar tarbiyasida salbiy xulq-atvorning oldini olishning bir qancha ijtimoiy-pedagogik omillari mavjud bo‘lib, bu omillarning har biri ta’lim jarayonida o‘ziga xos xususiyatlarga ega. Maqolada o‘smirlar xulq-atvorining salbiy axloqiy shakllarining oldini olishning ijtimoiy-pedagogik omillari ko‘rib chiqilgan.