DIRIJYORNING KASBIY XUSUSIYATLARI - Tnibayev, P.K. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Dirijyorni sozandaga qiyoslasak, orkestr jamoasi uning musiqiy cholg‘usi kabidir. Bu jamoani boshqara olish, har bir ijrochini bir maqsad yo‘lida jamlash, asarni mahorat bilan ijro etib tinglovchilar e’tiboriga havola etish dirijyor uchun mashaqqatli mehnatni talab etadi. Bu jarayonni bosib o‘tishi uchun esa dirijyorga bir qancha xususiyatlar kerak bo‘ladi. Ushbu maqolada dirijyorning pedagogik xususiyatlari nimalardan iborat va ular orqali nimalarga erishish mumkinligi haqida ma’lumot beriladi.