MUSIQA O‘QITUVCHISINING HAR TOMONLAMA KOMPETENTLIK TALABLARI - Romanova, S.E. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqola mazmuni musiqiy ta`limda o‘qituvchilarda har tomonlama kompetentlikni oshirish talablari va o‘quvchilarini shuningdek, bo‘lajak musiqa o‘qituvchilari musiqiy kompetentlik jarayonlari orqali o‘quvchining musiqa tinglash ko‘nikmasini hosil qilishida musiqiy did, axloqiy-estetik qarashlar, musiqiy-nazariy, musiqiy-tarixiy bilimlar, keng dunyoqarash, nutqiy ravonlik qobiliyatlarini o‘zida shakllantirishda bir nechta kompetensiyalarni o‘zida mujassamlashtirgan jarayon haqida yozilgan.