TÚRK XALÍQ ERTEKLERI HÁM ONÍŃ QARAQALPAQ FOLKLORÍNA BAYLANÍS MÁSELELERI - Sultanova, J. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada turk xalq ertaklari va ularning qoraqalpoq xalq og‘zaki ijodi bilan bog‘liqligi haqida so‘z yuritiladi. Turk va qoraqalpoq ertaklari qahramonlari o‘rtasidagi o‘xshashliklar qiyosiy o‘rganiladi. Qoraqalpoq folklorining tipologik genezisi va adabiy-folklor aloqalari haqida ham qisqacha to‘xtalib o‘tildi.