BALÍQSHÍLÍQ TARAWÍNDA KÁSIPLIK DIALEKTLIK SÓZLERDIŃ QARAQALPAQ HÁM NEMIS TILLERINDE BERILIWI - Nuranova, S.G. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada nemis va qoraqalpoq tillaridagi baliq termini bilan bog‘liq frazeologik birliklar lingvokulturologik tahlil qilindi. Maqolani yozishda ikki tildagi ma’lumotlar tahlil qilinib, ular orasidagi lingvomadaniy bog‘liqlikka ham e’tibor qaratildi. Nemis tilidagi baliqchilik terminlarini tadqiq qilishda Duden lug‘ati, qoraqalpoq tilidagi manbalardan D.Nasirov va O.Dospanov, T.Begjanov, J. Eshbaev muallifligida nashr etilgan kitoblaridagi ma’lumotlar va Qoraqalpoq folklori 88-100 jildligidagi naql-maqollar lingvistik, lingvokulturologik nuqtayi nazaridan muhokama qilindi.