SUN’IY INTELLEKT TIZIMIDAGI MACHINE LEARNING METODOLOGIYASIDAN FOYDALANIB PROSTATA SARATONINI ANIQLASH - Madolimov, F.E. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqola mashinani o‘rganishga va chuqur o‘rganishga asoslangan ko‘plab usullar sinab ko‘rildi. Xususan, chuqur oʻrganishga asoslangan umumiy maqsadli obyektni aniqlash algoritmlari boʻlgan R-CNN, Fast R-CNN, Faster R-CNN, SSD va Yolov kabi koʻplab algoritmlar operatsion unumdorlik, aniqlash va tasniflash aniqligi nuqtayi nazaridan baholandi. Baholashlar natijasida Yolov algoritmi biz ushbu tadqiqotda maqsad qilgan avtomatik diagnostika tizimi uchun eng mosi tanlandi. Chunki Yolov algoritmi bilan tengdoshlari bilan solishtirganda tasvirni qayta ishlash tezligi va aniqligi bo‘yicha ham yaxshi natijalarga erishilganligi ko‘rinib turadi.