ZAMONAVIY TA’LIMNI TASHKIL ETISH VA O‘QUVCHILARDA KREATIV SIFATLARNI RIVOJLANTIRISH - Jumanov М.A.; Matrasulov, Ǵ.J.; Kurbanova, G.S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Umumta’lim maktablarida o‘qitiladigan o‘quv fanlari o‘quvchilarda kreativ qobiliyatni rivojlantirishda o‘ziga xos o‘rin tutadi. Zero, ijtimoiy, gumanitar, tabiiy yoki amaliy xarakterga ega bo‘lishidan qat’iy nazar o‘quv fanlari bo‘yicha tashkil etiladigan mashg‘ulotlarda o‘quvchilarga beriladigan topshiriqlar ularni fikrlashga, o‘ylashga, mantiqiy tafakkur yuritish, o‘rganilayotgan mavzu bo‘yicha original fikrlarni ilgari surishga undaydi. Ushbu maqolada umumta’lim maktablari o‘quvchilarining kreativ qobiliyatlarini rivojlantirish bo‘yicha jahon ta’lim tajribasi, bu bo‘yicha olib borilayotgan izlanishlar, shuningdek, zamonaviy ta’limni samarali tashkil etish va o‘quvchilarda kreativ sifatlarni rivojlantirish masalalari yoritilgan.