MUSTAQIL ISHLASH FAOLIYATIDA TALABALARDA TAQQOSLASH METODI YORDAMIDA TEKISLIK VA FAZO TUSHUNCHALARINI RIVOJLANTIRISH - Sobirova, A.B. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada talabalar mustaqil ta’lim faoliyatida yuqorida ko‘rsatib o‘tilgan taqqoslash metodi orqali tekislik va fazoda nuqta, kesma, kesmani berilgan nisbatda bo‘lish, to‘g‘ri chiziq va uning berilishi, to‘g‘ri chiziqning turli tenglamalari kabilarning soddalik bilan tushuntirishga harakat qildik. Bu maqola orqali biz aynan ushbu mavzularni aytibgina qolmasdan ushbu metodni qo‘llagan holda boshqa mavzular yoki bo‘lmasa boshqa fan mavzularini o‘qitishda qo‘llash yanada ko‘proq samara berishiga ishonamiz.