MEKTEPKE SHEKEMGI JASTAǴÍ BALALARDA DÚNYAǴA KÓZ QARASTÍ QÁLIPLESTIRIWDE ESTETIKALÍQ QÍYALLARDÍŃ ORNÍ - Jumasheva, G. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda estetik tushunchalarni shakllantirish ijtimoiy-pedagogik muammo sifatida ko’rib chiqiladi. Oila tushunchasining mohiyatini, estetik tarbiya va oilada shaxsning ma’naviy kamolotini ochib beradi. Maqola oilada ma’naviyat va axloqni yuksaltirish, oilada bolalarga estetik tarbiya berish samaradorligini oshirish muammolarini o‘rganishga bag‘ishlangan bo‘lib, bu o‘z xalqi madaniyati va umuminsoniy qadriyatlarga qo‘shilish imkonini berdi.