7-12 YOSHDAGI BOLALARDA YUZNING FIZIONOMIK BALANDLIGI O‘SISH DINAMIKASI - Ulug‘bekova, G.J.; Adhamov, Sh.A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada 7-12 yoshdagi bolalarda yuzning fizionomik balandligi o‘sish dinamikasini tahlil qilish maqsadida Andijon viloyati Izboskan tumanida yashovchi o‘gil va qiz bolalar orasida olib borilgan kraniometrik tadqiqot natijalari bayon qilingan. Xususan, ushbu ilmiy maqolada kraniometriyaning maqsad va vazifalari, kraniometrik tadqiqotlarning bugungi davrdagi ahamiyati, olib borilgan tadqiqot natijalari, uning tahlili, 7 yoshdan 12 yoshgacha bo‘lgan har bir yoshdagi o‘g‘il va qiz bolalardagi yuzning fizionomik balandligi ko‘rsatkichlari keltirilgan.