MALAKALI KURASHCHILARNI TAYYORLASHDA JISMONIY TAYYORGARLIKNING XUSUSIYATI - Mamutov, Q.T. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada milliy sportimiz bo‘lgan kurashni ommalashtirish, rivojlantirish va dunyoga tanitish hamda ushbu qadriyatimizni umumjahon durdonasiga aylantirish, davlat dasturlarining amalga oshirilishi, sog‘lom turmish tarzini xalq orasida ommalashtirish, xalqning reproduktiv salomatligini mustahkamlash, yoshlarni sportga jalb qilish, ularning ommaviy sport turlari bilan muntazam shug‘ullanishi uchun zarur sharoit yaratish, kurashchilarni tayyorlashda va texnik mahoratni shakllantirish va rivojlantirishning o‘ziga xosliklari haqida so‘z yuritiladi.