BAQSÍSHÍLÍQ MEKTEPLERINÍŃ KÓRKEM ATQARÍWSHÍLÍQ ÓNERI - Erejepov, A.A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada baxshichilik milliy san’at maktablari haqida so‘z boradi. Baxshilik sanʼatining ijrochilik repertuarida “G‘arip Ashiq”, “Go‘rug‘li”, “Yusuf Axmet”, “Ashiq Najep”, “Qirmandali”, “Bazergen” muhabbat dostonlarini ijro etish mahorati xalq orasida mashhur. Shuningdek, xalq og‘zaki ijodini rivojlantirishda milliy san’at maktablarining o‘rni, milliy qadriyatlarni asrab-avaylash va rivojlantirish yo‘llari, dasturlari keng yoritib berilgan.