ҚОРАҚАЛПОҚ БОЛАЛАР ФОЛЬКЛОРИНИНГ ШАКЛЛАНИШИДА ХАЛҚ ОҒЗАКИ ИЖОДКОРЛИГИНИНГ ТУТГАН ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Бийсенбаев, Қ.Б. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Мақолада қоракалпоқ болалар фольклорининг шаклланишида болаларга тегишли мерослар асос бўлган, деган фикр илгари сурилган. Болалар қўшиқлари типологик жиҳатдан солиштирилиб, генезис масалалари таҳлил қилинган.