QARAQALPAQ PROZASÍNDA DETEKTIV GÚRRIŃLERDIŃ TUTQAN ORNÍ (J.Óteniyazovtıń detektiv gúrrińleri mısalında) - Allamuratova, Z.M. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada J.O‘teniyazov hikoyalarida detektiv shakllarning qo‘llanilishi haqida so‘z boradi. Qoraqalpoq adabiyotidagi detektiv hikoyalarning mohiyati terang o‘rganilib, misollar bilan ifodalangan..