KORPUS LINGVISTIKASIDA «ALIGNER” DASTURLARNING O‘RNI - Xamroyeva, Sh.M.; Matyakubova, N.S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
«Aligner” dasturi – korpus lingvistikasida hal qiluvchi vosita, parallel matnlarni moslashtirish, parallel korpus yaratish, tilning o‘ziga xos jihatlarini aniqlash va tahlil qilish jarayonini avtomatlashtirishga imkon beradi. “Aligner” dasturisiz korpus lingvistikasida tadqiqotlar sezilarli darajada ko‘p vaqt va mehnat talab qiladi.