I.YUSUPOVTIŃ “DALA ÁRMANLARI” SHIǴARMASINDA METAFORALARDIŃ STILLIK QOLLANILIWI - Allanazarov, E.; Erejepova, Q. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolamizda tilimizdagi lingvistik birliklardan biri metaforalarning badiiy tildagi qo‘llanilish hodisasiga bag‘ishlangan bо‘lib, shoir I.Yusupov asaralrida qo‘llanilishdagi so‘z ma’nolarining ta’sirchanlikdagi о‘ziga xos xususyatlariga bag‘ishlangan ayrim tafsilotlarimiz havola etiladi.