ОРОЛБЎЙИ МИНТАҚАСИДА ЖОЙЛАШГАН МАКТАБ ЎҚУВЧИЛАРИДА “Z-SCORE”-ТАҲЛИЛ ВА ПЕРЦЕНТИЛЬ ҚИЙМАТЛАРИ БЎЙИЧА ЖИСМОНИЙ РИВОЖЛАНИШ ДАРАЖАСИ ТАҲЛИЛИ - Утемуратов, Н.А.; Хушматов, Ш.С. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Тадқиқотларда Қорақалпоғистон Республикаси Оролбўйи минтақаси Мўйноқ туманида жойлашган №2-, №3-мактаблар ўқувчиларида (7-11 ёш) антропометрик кўрсаткичлар ўртача қийматлари бўйича “Z-score”-таҳлил ва перцентиль қийматлари таҳлили ўртача меъёр диапазонида бўлиши, тақсимоти таҳлили асосида қайд қилинди.