SIPSENIŃ (KOCHIA SCOPARIA L. SCHRAD) BİO-EKOLOGIYALÍQ ÓZGESHELIKLERI - Baltabaev, M.T.; Jabbarbergenov, A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada supurgi (kochia scoparia l. schrad)ning bioekologik xususiyatlari haqida so’z boradi. Supurgining Qoraqalpog‘iston sharoitida o‘rganilmaganligi va o‘simlikning amaliy ahamiyati hisobga olinib, madaniy sharoitda uning bioekologik xususiyatlari o‘rganildi. Madaniy sharoitda o’simlikning vegetatsiya davri aprel oyining boshida boshlanadi, may oyida gullaydi, iyun oyida meva beradi va rivojlanish tsiklini yakunlaydi. Shuning uchun supurgi o’simligi (Kochia scoparia L. Schrad) ozuqa sifatida ishlatilishi mumkin degan xilosaga kelingan.