SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI KREDIT RISKINI BAHOLASH UCHUN QO’LLASH - Muhamediyeva, D.T.; Sobirov, R.A.; Egamberdiyev, N. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Tadqiqot ishida bank mijozlari kredit layoqatini baholash modeli taklif qilingan; bank mijozlari kredit layoqatini intellektual tahlillashning sinflashtirish, baholash modelini ko‘p qatlamli neyron to’rlar algoritmi asosida qurish taklif qilingan; ko‘p qatlamli neyron to’rlar yordamida bank mijozlari kredit layoqatini aniqlash, baholash algoritmi ishlab chiqilgan.