NEFT SHIǴINDILARINAN PAYDALANIP JASALMA JOL MENEN JANILǴI ALIW - Ajieva, M.B.; Artikov, M.B.; Ajieva, Z.B.; Sultonov, D.Q.; Bazarbaeva, L.G. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada galogenlarning kimyoviy elementlari (ftor, xlor, brom va yod) yordamida neft mahsulotlari qoldiqlaridan sintetik yoqilg‘i olishning nazariy masalalari yoritilgan. Neft va neftdan olinadigan mahsulotlarning fizik-kimyoviy xarakteristikalari, shuningdek, neft qazib olishning yakuniy mahsulotlarini qayta ishlashning texnologik jarayoni keltirilgan. Maqolada neftdan xalq xo‘jaligida foydalanishga ham katta e’tibor berilgan.