TALABALARNING INTELLEKTUAL-KOGNITIV SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH DOLZARB PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Otepbergenov, J.S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada ta`limni sifat bosqichiga ko’tarish davlat siyosatining ustuvor vazifalaridan biriga aylanayotgan bugungi kunda ta`lim tizimga raqamli texnologiyalarni olib kirish muhim ahamiyat kasb etishi ta`kidlangan holda ushbu jarayonlarga bo’lajak pedagog-o’qituvchilarni kasbiy tayyorlash masalasi tahlil etilgan. Bunday ayniqsa ularning kognitiv, ya`ni ularning o’z sohasini yaxshi bilishi hamda intellektual, ya`ni aqliy salohiyatga ega bo’lishi muhim ahamiyat kasb etishi ilmiy tahlil etilgan. SHu bilan bir qatorda maqola intellekt nazariyasi tahlil etilgan holda bugungi kunda talabalarning intellektual-kognitiv salohiyatini oshirish ilmiy-pedagogik muammo ekanligi ilmiy asoslangan.