EFFECTIVNESS OF USING INDUCTIVE AND DEDUCTIVE APPROACH OF TEACHING ENGLISH FOR SHCOOL AND UNIVERSITY STUDENTS - Dauletmuratova, M.Y. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Tadqiqot ingliz tili grammatikasini deduktiv va induktiv o’qitish modellaridan foydalangan holda o’qitishning qiyosiy samaradorligini o’rganadi. Tadqiqot, shuningdek, bu ikki usulning qaysi biri universitet talabalari va o‘quv yurtlaridagi grammatik o’quv bilimlariga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rishga harakat qiladi. Shuning uchun u quyidagi savollarga javob beradi: • Universitet darajasida industiv metodning grammatika bilimiga ta’siri qanday? • Boshlang’ich bosqichda dedustiv usul bilan taqqoslanadigan grammatika o’rganishga industiv metodning ta’siri qanday? Tadqiqot savollariga javob berish uchun tadqiqotchi har bir zamonaviy talablar uchun industiv va dedustiv usullarga asoslangan ikkita dasturni tayyorlaydi. 0 talaba; 1-kurs darajasida ingliz tili bo‘limlarida universitet darajasida sakson va elementar bosqichda bir yuz. Tadqiqot ishtirokchilari to’rtta tayinlangan bo’limdan iborat edi.