PROBABILITY IN THE MODALITY CATEGORY OF THE ENGLISH AND KARAKALPAK LANGUAGES - Bayimbetova, M.B. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Modal kategoriyaning namoyon bo`lishida keng ehtimollikning mavjudligi, albatta, bu kategoriyaning umuminsoniy hodisa ekanligidan dalolat beradi va uni o`rganish til konstruktsiyasining mohiyatini tushunish uchun katta ahamiyatga ega. Mazkur maqolada ingliz va qoraqalpoq tillarida tilning eng murakkab va keng qamrovli modallik kategoriyasiga bo‘lgan munosabatlari hamda modallik kategoriyasining ifodalanishini tahlil qilinadi.