COMPARATIVE ANALYSIS OF COLOR IDIOMS IN ENGLISH AND KARAKALPAK LANGUAGES - Aymanova, Sh. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqola hozirda o’rganilayotgan Berlin va Kay (1969) tomonidan taklif qilingan ranglar va universal rang (qora) atamalarining tipologiyasiga va qog’ozda ranglar tahliliga qaratilgan. Tadqiqot ma’lumotlari idiomatik iboralar lug’atlaridan, Collins COBUILD Idiomalar lug’atidan, Ingliz tilini o’rganuvchilar uchun Oksford Idioms lug’atidan va qoraqalpoq rangli idiomalar uchun qoraqalpoq tilidagi frazeologik birliklarning dolzarbligidan olingan. Maqolada ingliz va qoraqalpoq tillari frazeologiyasini yaratishga faol hissa qo‘shayotgan mualliflarning fikr-mulohazalari tahlil qilindi.