INGLIZ TILINI O‘QITISHDA AMALIYOTGA TATBIQ QILISHNING KOMPETENSIYAVIY YONDASHISH USULLARI - Jalilov, O.M. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Mashqlar ta’lim jarayonida muhim ahamiyat kasb etadi, jumladan, til o‘rganishda ham. Qaysi turdagi dars bo‘lmasin, har qanday dars tarkibining asosiy qismi mashq bo‘lib qoladi. Ma’lum turlarga bo‘linadigan va turli xil tasniflarda umumlashtiriladigan mashqlar orqali ta’lim amalga oshiriladi. Yetarlicha samarali mashqlardan foydalanmaslik yoki samarali mashqlarning yetishmasligi oqibatida o‘qituvchi ko‘zlagan maqsadiga erisha olmasligi mumkin.