PIRLS XALÍQARALÍQ BAǴDARLAMA TALAPLARÍ TIYKARÍNDA BASLAWÍSH KLASS OQÍWSHÍLARÍNÍŃ KOMMUNIKATIVLIK KOMPETENCIYALARÍN QÁLIPLESTIRIW - Utemuratov, B.K. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada umumiy oʻrta ta’lim maktablarining boshlangʻich sinf oʻquvchilarining PIRLS xalqaro tadqiqotlari talablari asosida kommunikativlik kompetensiyalarini shakllantirish metodlari, darslarda oʻquvchilarni mantiqiy fikrlashga yoʻnaltirish vazifalari boʻyicha tavsiyalar berildi.