TARIX FANI DARSLARINI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING ROLI - Xolikova, R.E. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada tarix fanini o‘qitishda zamonaviy texnologiyalarning o‘rni haqida so‘z boradi. Darsni interfaol usullarda tashkil etishda o‘quvchi shaxsini rivojlantirishni har bir o‘qituvchi o‘zi uchun asos yaratishdan boshlashi kerak. O‘qituvchi innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalangan holda yangi bilimlar berishi, ko‘nikmalarni shakllantirishi, rivojlantirishi, mustahkamlashi, bilimlarni takrorlashi, amaliyotda qo‘llashi, har bir fan bo‘yicha o‘quv predmetining xususiyatlarini hisobga olgan holda o‘qitishi zarur, shuningdek eng mos innovatsion pedagogik texnologiya usullarini tanlashi ham nazarda tutiladi.