ALAMOYNAQ DUWTAR SAZLARÍNÍŃ MUZÍKA ÍRǴAQLARÍ - Asqarova, Z. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada qoraqalpoq milliy cholg‘u musiqasiga xos bo‘lgan Alamoynak dutorlari haqida so‘z boradi. Jumladan, maqolada melismalar kabi nafis notalar, mordentlar va ularning turli kenja turlari haqida so‘z yuritiladi, shu bilan birga, ularni alamoyin dutorida bajarish usullari batafsil va malakali bayon etilgan.