«POYTAXT» SO‘ZINING LUG‘AVIY MА’NOSI VA TARIXIY-GEOGRAFIK, LINGVISTIK TALQINI - Bayqabilov Х.M. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada “poytaxt” so‘zining lug‘aviy mа’nosi va tarixiy-geografik, lingvistik talqini yoritilgan. Maqolada “shahar” so‘zining turli xorijiy tillardagi lingvistik tahlili va “poytaxt” so‘zining sinonimlari haqida mа’lumotlar berilgan.