QARAQALPAQ MILLIY SAZ ÁSBAPLARINIŃ RAWAJLANIW TARIYXI - Esanov, M. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Qoraqalpoq milliy musiqasi og‘izdan og‘izga, avloddan-avlodga, ustozdan shogirdga o‘tib kelayotgan mashhur kuy biridir. Maktablarda o‘quvchilarga milliy musiqani o‘rgatish Vatanga muhabbat tuyg‘ularini rivojlantiradi.