ZAMANAGÓY KIYIMLERDE KESTESHILIK ÓNERIN QOLLANIW TEXNOLOGIYASĺ - Berdimbetova, A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada milliy kashtachilik matolarni bezash san’ati qadim zamonlarda xalqning o‘z turmushini go‘zal qilish istagi natijasida yuzaga kelganligi bayon etilgan. Zamonaviy milliylikka asoslangan kiyimlarni badiiy bezash, milliylikni saqlagan holda kelajak avlodlarga yetkazib berish va kashta tikish usullari haqida ma’lumotlar keltirilgan.