13-14 JAS VOLEYBOL OYINSHILARINIŃ TEXNIK TAKTIK SHEBERLIGIN JETILISTIRIW - Qaljanov, R.P. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada yosh voleybolchilarni tanlashning nazariy va amaliy tajribasi hamda ularning texnik va taktik mahoratini oshirish texnologiyalari yoritilgan. Yosh sportchilarni tayyorlash bosqichma-bosqich amalga oshiriladi. Mashg‘ulotlar davomida yosh voleybolchilar voleybol texnikasi va taktikasi elementlarini puxta egallaydilar, jismoniy sifatlarini rivojlantiradilar. Shu bilan birga, yosh sportchilarni ma’naviy-axloqiy va ma’naviy jihatdan tarbiyalash yo‘lga qo‘yilgan.