DÁSTANLARDAǴÍ MIFOLOGIYALÍQ MOTIVLER HÁM OLARDÍŃ KÓRKEMLIK XÍZMETÍ (Edige dástanı mısalında) - Reymova, D. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada qaharmonlik doslonlarda miflik motivning syujet rivojida tutqan o’rni haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, motiv va syujetning o’z ara bo’g’liqligi tahlil qilingan.