DÁWLETYARBEK DÁSTANINIŃ QARAJAN BAQSI KABULOV VARIANTI HAQQINDA - Esemuratova, U.X. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada qoraqalpoq xalq dostoni Davlatyorbekning Qarajan baxshi varianti hususida so’z yuritilgan. Ushbu variantning boshqa variantlardan farqi qiyosiy tarzda organilgan. Qarajan baxshining syujeti, bayonlashdagi va badiiylikni oshirishdagi mahorati ko’rsatib berilgan. Dostondagi voqealarni tasvirlashdagi Qarajan baxshining individual istedodi tadqiq etilgan. Baxshi variantining o’ziga xos hususiyatini asoslab bergan.