OYÍN ZAWÍQ QOSÍQLARÍ HÁM OLARDÍŃ JANRLÍQ ÓZGESHELIKLERI - Biysenbaev, Q. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada mustaqil janr sifatida o’yin-zavq qo’shiqlarining xarakterli jihatlari va janriy xususiyatlari tahlil qilingan. Bolalar folklorida mazkur janrning yosh, ijro, syujet, o’yin elementlari, dramatik xarakteri singari xususiyatlari mustaqil janr sifatida o’rganishga imkoniyat yaratishi xulosa qilingan.