ZOOMORF TIZIMLARNING MILLIY VA MADANIY XUSUSIYATLARI - Sh.Norkuziyeva, D. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek va nemis tillaridagi zoomorfizmlar va ularning milliy, madaniy xususiyatlari tahlil qilingan. Qiyoslanayotgan tillarning madaniyati va ijtimoiy turmush tarzidan kelib chiqqan holda o‘ziga xos bo‘lgan zoomorfizmlarning ishlatilishi keltirilgan. O‘rganilayotgan frazeologik birliklarni yaratish uchun asos bo‘lib xizmat qilgan zoomorfik tasvirlar yaʼni hayvonlarga xos bo‘lgan xususiyatlar qiyosiy tahlillar orqali ochib berilgan.