НАВОИЙ ВИЛОЯТИ АҲОЛИСИНИНГ МИЛЛИЙ-ЭТНИК ТАРКИБИ - Облақулов, Ҳ.А.; Буранов, Ё.Р. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Навоий вилояти аҳолиси миллий таркибининг ўзига хос хусусиятлар билан бошқа вилоятлардан фарқланади. Ушбу мақолада Навоий вилояти аҳолисининг миллий-этник таркиби ҳудудий хусусиятлари статистик ва этнографик маълумотлар асосида ёритилган. Шунингдек, ушбу маълумолар асосида, муаллиф томонидан Навоий вилояти аҳолисининг миллий-этник харитаси ишлаб чиқилган.