ХОРАЗМ ВОҲАСИ ВА ҚОРАҚАЛПОҒИСТОННИНГ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ ҲАЁТИДА СУВ ЙӮЛЛАРИНИНГ ТУТГАН ЎРНИ (1937-1941 ЙЙ) - Сулайманов, С.А. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ушбу мақолада Хоразм воҳаси ва Қорақалпоғистоннинг ижтимоий-иқтисодий ҳаётида сув йӯлларининг тутган ўрни, 1937-1941 йиллардаги Орол денгизи ва Амударё сув йўли орқали халқ хўжалиги учун зарур бўлган юкларни ва йўловчиларни етказиб беришнинг аҳамияти ҳақида сўз боради.