ВРЕДИТЕЛИ ЛЕСНЫХ НАСАЖДЕНИЙ В АРИДНЫХ УСЛОВИЯХ КАРАКАЛПАКСТАНА - Мырзамбетов, П.Ш.; Бекназаров, А.; Калжанов, П. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ekologik noqulay omillar, masalan, iyul va avgust oylarida yuqori harorat, suv resurslarining yetishmasligi tuproqning haddan tashqari qurishiga va natijada stendning zaiflashishiga va yosh stendlarning nobud bo’lishiga olib keldi. Ma’lumki, daraxtlarning zaiflashishi zararkunandalar uchun signaldir va ular uchun qulay sharoitlarda ko’p miqdorda ko’payadigan kasalliklar o’simliklarning o’limiga olib kelishi mumkin. Maqolada o’rmon plantatsiyalarining ba’zi zararkunandalari va ularning sonini tartibga solishning tavsifi berilgan.