DZYUDONÍŃ RAWAJLANÍW ТАRIYХÍNАN - Sultamuratov, Dj.; Aytmuratova, B. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada dzyudo sportining paydo bo‘lish, shakllanish, rivojlanish tarixi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, Qorqalpog‘iston Respublikasida dzyudo sportining tarixi va kelajagi, yosh dzyudochilarning yutuqlari haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.