INSAN TURMISINDA MÁDENIYATTIŃ ROLI - Abdiev, B.T.; Joldasbayev, O.Y.; Jamalov, N.Y.; Biyimbetov, J.Q. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada jamiyat madaniyati, ularning asosiy o‘lchamlari va madaniyat tuchunshasiga aniqlik kiritilgan. Madaniyat o‘ziga xos bo‘lgan xususiyatlari, jamiyat turmushida rivojlanishi, madaniyatning inson umriga ta’siri, urf odatlarning bilan o‘zaro bog‘liqligi va insonning ma’naviy yetukligidagi ahamiyati keng turda ochib berilgan. Bu masalalar asosan falsafiy tomondan olib qaralgan bo‘lib, uning ma’no mazmuni darajaviy tahlil qilingan.